Fotografie
Prijs
Eigenschappen

Fotografie

Ben jij gek van fotograferen? Dan is een online fotografie cursus zeker wat voor jou. Met een online cursus fotografie leer jij, op je eigen tempo en wanneer jij het wil, alle kneepjes van het vak. Maak jouw mooie foto's nog mooier en wordt meester in jouw favoriete vakgebied.

100 gevonden resultaten

Verbeter je fotografie skills met een online fotografie cursus

Is fotograferen jouw passie en wil je hier graag beter in worden of misschien zelf wel je beroep van maken? Dan is een online fotografie cursus echt een uitkomst voor jou. Of je nu een beginner bent, of al de nodige kennis hebt, voor iedereen is er een geschikte fotografie cursus te vinden.

Er zijn namelijk tal van online fotografie cursussen te vinden, elk met zijn eigen specialisme. Zoek dus een online cursus fotografie die bij jou past en ontwikkel jezelf tot een echte fotograaf!

Fotografie cursus

Met een goede online fotografie cursus kun je leren fotograferen als een echte pro. Je leert de kneepjes van het vak en krijgt handige tips waarmee jij de beste foto’s kunt maken. Of je nu beter wil leren fotograferen omdat het je hobby is, of omdat je het bedrijfsmatig kunt gebruiken, van een online cursus fotografie word je gegarandeerd een betere fotograaf.

Er zijn tal van mogelijkheden, van beginners cursussen tot gevorderden. En niet te vergeten gespecialiseerde cursussen voor elke vorm van fotografie die je je maar kunt bedenken.

Cursus fotografie voor beginners

Moet je echt nog helemaal van nul af aan beginnen? Dan is een fotografie cursus voor beginners echt iets voor jou. Met een basis fotografie cursus leer je alles wat je moet weten om je camera manueel goed in te stellen.

Dit leer je op een interactieve, speelse manier. Dus geen saaie theoretische stof, maar met leuke vragen en opdrachten tussendoor. In verschillende modules leer je de basis kneepjes van het vak.

Zo leer je in de cursus fotografie voor beginners meer over camera’s en lenzen en hoe je zelf je camera in moet stellen. Ook leer je over verschillende perspectieven en hoe je een goede compositie maakt. Daarnaast leer je precies hoe je op verschillende manieren kunt scherpstellen op je onderwerp.

Tot slot wordt er zelfs een begin gemaakt met het bewerken van foto’s, zodat je ook daar al wat basiskennis over kan opdoen.

Fotografie cursus voor gevorderden

Heb je al wat meer kennis en ervaring of heb je de cursus fotografie voor beginners al gedaan? Dan kun je een cursus fotografie voor gevorderden gaan doen. Er worden verschillende cursussen aangeboden die geschikt zijn voor de wat meer gevorderde fotografen.

Met een cursus fotografie voor gevorderden leer je je camera nog beter beheersen en maak jij binnen de kortste keren de allermooiste foto’s.

Leer onder andere meer over sluitertijd, diafragma en afdruktechnieken. Maar je leert ook over alles wat maar met fotografie te maken heeft. Je leert meer over camera’s, objectieven, flitsers, accessoires en meer. Hoe druk je je foto’s af en hoe bewerk je je foto’s tot het perfecte plaatje? Dit alles komt aan bod in de wat meer uitgebreidere cursussen fotografie.

Na het volgen van een online fotografie cursus weet jij precies hoe je rekening moet houden met lichtinval en schaduwen. Ook leer je op welke manier de achtergrond en contouren bepalend zijn voor het uiteindelijke resultaat. Kortom, je leert alles om de meest prachtige foto’s te maken.

Opleiding fotograaf

Wil je een opleiding tot fotograaf gaan volgen om als professionele fotograaf aan de slag te gaan? Ook dan is een online cursus fotografie voor jou zeer geschikt.

Er zijn cursussen die zeer uitgebreid ingaan op de lesstof en welke je net wat meer tijd kosten dan de gemiddelde cursus die er vooral voor zorgt dat je met mooiere vakantiefoto’s en gezinskiekjes thuis kunt komen.

Met een online fotografie opleiding kun jij binnen de kortste keren aan de slag als fotograaf.

Het is ook mogelijk meteen te leren hoe het dan werkt om voor jezelf als zzp’er aan de slag te gaan. Want het vak leren is één, maar er komt nog veel meer kijken bij het starten van een eigen onderneming.

Zo leer je waar je rekening mee moet houden op administratief vlak, hoe je opdrachten binnenhaalt en hoe je de prijzen bepaald voor de producten en diensten die je aan wil gaan bieden. Handige tools dus bij het starten van je eigen bedrijf als fotograaf.

Fotografie opleidingen op MBO- en HBO niveau

Het is mogelijk een fotografie opleiding op MBO niveau te volgen. Je krijgt aan het einde van je opleiding dan een diploma, mits je de opleiding uiteraard met succes en volledig hebt afgerond.

Je kunt dit aantonen door alle opdrachten met een voldoende te volbrengen. Hierna kun je op examen. Slaag je voor dit examen? Dan heb je je fotografie diploma op zak. Een mooie erkenning en bewijs van het volgen van de opleiding.

Ook een fotografie opleiding op HBO niveau is op deze manier mogelijk. Kijk bij het zoeken naar de juiste online fotografie cursus altijd wat de opleiding precies te bieden is en of het mogelijk is een diploma te behalen.

Een diploma is niet nodig om voor jezelf te beginnen als fotograaf, maar het staat natuurlijk wel mooi op cv en op je website straks. Dit kan net dat extra zetje geven voor klanten om voor jou te kiezen, waardoor een diploma je meer omzet kan bezorgen.

Specialiseer je met een online fotografie cursus

Ook als je graag wat meer leert over een specifieke manier van fotograferen, valt er online veel te leren. Door het volgen van een fotografie cursus online kun je je verder specialiseren in bepaalde technieken.

Dus heb je al de nodige kennis en ervaring, maar wil je je graag specialiseren op een bepaald vlak? Of heb je gewoon interesse in een bepaalde soort fotografie, zoals macro fotografie, portret fotografie of interieur fotografie? Dan is er altijd een geschikte online fotografie cursus voor jou te vinden.

Hobby fotografie cursus

Je hoeft natuurlijk helemaal niet voor jezelf te beginnen na het volgen van een fotografie opleiding. Ook als je fotograferen gewoon leuk en interessant vindt en daarom meer over fotografie wil leren, kun je een digitale fotografie cursus volgen. Door meer te leren over fotografie en het gebruik van je camera of smartphone, maak jij straks de mooiste foto’s.

Iedereen maakt tegenwoordig graag foto’s. Van zijn gezin, van de omgeving of van je vakantie. Met een online fotografie cursus leer je als hobbyfotograaf betere foto’s te maken. Met meer kennis over camera’s en technieken zul je mooiere foto’s gaan maken. Leuk voor later en het staat natuurlijk hartstikke mooi op social media.

Na het volgen van een online cursus fotografie leg jij op de allermooiste manier de prachtige herinneringen die je maakt met je gezin vast. En deze mooie herinneringen pakt niemand je meer af, zeker niet als je de meest prachtige foto’s hebt om naar terug te kijken. 

Smartphone fotografie cursus

Voor wie het vooral interessant vindt om mooiere foto’s te leren maken met zijn of haar telefoon, bijvoorbeeld voor social media, zijn er ook online fotografie cursussen speciaal gericht op smartphones.

Een smartphone bezit iedereen en heb je eigenlijk altijd wel bij de hand. Als je weet hoe je met je smartphone de mooiste foto’s maakt, is het niet nodig een dure camera aan te schaffen om toch mooie plaatjes te kunnen schieten. 

Aangezien een smartphone heel anders werkt dan een fotocamera, zijn hier dus aparte online cursussen voor op de markt. De foto’s die je maakt met je smartphone kunnen zowel voor hobbymatig gebruik als voor zakelijke doeleinden gebruikt worden.

Wil jij je bereik op social media vergroten? Dan is een online cursus smartphone fotografie echt wat voor jou. Mooie plaatjes doen het immers altijd goed en hiermee weet je je volgers ongetwijfeld beter aan je te binden.

Cursus portretfotografie

Met een portret fotografie cursus leer jij hoe je anderen het beste kunt fotograferen. Een cursus portretfotografie is uitermate geschikt als je voor jezelf wilt beginnen als fotograaf en het liefst met mensen wilt werken. Een persoon laat zich heel anders vastleggen dan een voorwerp en met de juiste opleiding weet jij precies hoe je iemand het mooiste kunt fotograferen.

In de beste portretfoto’s komt iemands ziel echt tot leven. In een online cursus portretfotografie leer jij alles over de beste standpunten, hoe je gebruikt kunt maken van belichting en hoe je je camera het beste manueel in kunt stellen. Daarnaast is het vooral heel veel oefenen.

En voordat je het weet, ben jij de beste portretfotograaf en stromen de nieuwe opdrachten binnen. Want als mensen eenmaal tevreden zijn over je manier van fotograferen, zullen ze je zeker weten te vinden en goede reclame voor je maken. 

Food fotografie cursus

Het fotograferen van voedsel is een vak apart. Voor foodbloggers en restaurants is het van groot belang dat zij goede foto’s op hun websites kunnen laten zien. Je kunt het laten maken van deze foto’s natuurlijk uitbesteden. Met name restaurants laten vaak een professionele fotograaf foto’s maken van hun gerechten, zodat deze mooi kunnen worden gepresenteerd op hun website en de menukaart.

Maar het kan natuurlijk ook heel handig zijn om zelf te weten hoe je gerechten en voedsel het beste kunt fotograferen. Een online cursus foodfotografie zal jou hierbij helpen.

In een dergelijke cursus leer je hoe je voedsel het meest smakelijk op de foto kunt zetten. Niet alleen zaken als de juiste belichting en het optimaal instellen van je camera komen hierbij aan bod, maar ook handige tips en trics die specifiek bij foodfotografie van pas komen.

Want hoe zorg je ervoor dat een gerecht smakelijk en vers oogt? Of hoe leg je beweging vast, zoals dampende stoom of een prachtige, druipende saus? Dit alles leer je in een online food fotografie cursus. 

Interieur fotografie cursus

Een heel andere tak van sport is het maken van interieurfoto’s. Interieurfoto’s worden bijvoorbeeld gebruikt voor woonmagazines, website en natuurlijk op social media.

Maar ook voor de verkoop van woningen wordt vaak gebruik gemaakt van woning fotografen, die gespecialiseerd zijn in het fotograferen van woningen. Makelaars hebben vaak namelijk niet de tijd en kennis om de foto’s zelf te maken, dus wordt dit uitbesteedt aan fotografen.

Heb jij dus een passie voor fotografie én voor wonen, dan kan interieurfotografie weleens helemaal jouw ding zijn.

Tijdens een opleiding interieur fotografie leer je exact hoe je een interieur het meest aantrekkelijk op de foto kunt zetten. Belichting en standpunt spelen hierbij een grote rol. Je wil natuurlijk een interieur zo goed mogelijk tot zijn recht laten komen.

Daarnaast is het bij woningfotografie van belang dat een woning zo ruim en aantrekkelijk mogelijk oogt. Ondertussen moet er een realistisch beeld van de werkelijkheid worden gegeven. Dit leer je allemaal tijdens een online cursus interieur fotografie. 

Vastgoed fotografie cursus

Naast interieur fotografie bestaat er ook nog zoiets als vastgoed fotografie. Er zijn veel overeenkomsten te vinden en interieur fotografie en vastgoed fotografie overlappen elkaar vaak behoorlijk. Maar waar interieurfotografie op zichzelf staand is en vooral is gericht op het maken van binnenfoto’s, richt vastgoedfotografie zich op het pand als geheel. Als het gaat om woningfotografen, dan maken zij dus gebruik van zowel interieur als vastgoed fotografie.

Binnen de vastgoedfotografie kun je je weer verder specialiseren in woningen, bedrijfspanden of bijvoorbeeld horeca. Er zijn allerlei soorten vastgoed en dus ook allerlei manieren van fotograferen. Het belangrijkste bij vastgoed fotografie is dat een pand mooi in beeld wordt gebracht en dat de positieve punten van het pand benadrukt worden en duidelijk naar voren komen.

Bij woningen bijvoorbeeld, beslissen de meeste kopers aan de hand van de foto’s die zij op Funda zien of zij verdere interesse hebben in de woning. De foto’s zijn bij de verkoop van een woning dus van cruciaal belang. Aangezien makelaars hier zelf niet genoeg tijd voor hebben en niet over de juiste kennis beschikken, zijn vastgoedfotografen van grote waarde binnen de woningmarkt. 

Newborn fotografie cursus

Als er net een kleintje is geboren is er niets mooiers dan dit vast te leggen met een mooie fotoshoot. Maar ook het fotograferen van baby’s is een vak apart.

Met een online cursus newborn fotografie leer je hoe je pasgeboren baby’s mooi op de foto kunt zetten. Voor jonge ouders is de geboorte van hun kindje het mooiste moment van hun leven. Dus wat is er mooier dan deze periode vast te leggen in een prachtige fotoshoot?

Er wordt veel gebruik gemaakt van newborn fotografie, omdat mensen echt goede foto’s willen van hun pasgeboren kindje. Zelf krijgen ze hun kleintje nooit zo mooi op de foto als een professionele fotograaf.

Jonge ouders geven dan ook met veel liefde en plezier wat extra uit om zo hun leven lang te kunnen genieten van de meeste prachtige foto’s van hun kleine wondertje. Als je je als fotograaf specialiseert in newborn fotografie, krijg je de kans mensen bij te staan in de meest bijzondere periode van hun leven. 

Macro fotografie cursus

Voor veel hobbyfotografen is macro fotografie echt de ultieme vorm van fotograferen. Met name natuurfotografen maken veel gebruik van macro fotografie, om de kleinste details zo mooi en duidelijk mogelijk vast te leggen.

Wist je dat je al vanaf enkele tientjes een online cursus macro fotografie kunt volgen? Met deze cursus til jij je hobby echt naar een hoger niveau en leer jij de meest prachtige gedetailleerde foto’s te maken.

Er zijn maar weinig mensen bekend met de wereld van macro fotografie. Maar macro fotografie is ontzettend fascinerend en de mogelijkheden zijn eindeloos. Planten, bloemen, insecten, je kunt alles tot in de kleinste details vastleggen. Dit zorgt voor een andere kijk op de natuur en het vraagt om een andere kijk op fotograferen.

In de online cursus macro fotografie leer je hoe je je camera kunt gebruiken en hoe je details het beste vast kunt leggen. Dit leer je aan de hand van videolessen en opdrachten. Geen saaie teksten dus, maar lekker interactief en zelf aan de slag. Want ook voor macro fotografie geldt: oefening baart kunst.

Fotografie cursus vakantie

Ben jij helemaal niet van plan om als professioneel fotograaf aan de slag te gaan, maar ga je graag op reis en wil je gewoon leren hoe je wat mooiere vakantiefoto’s maakt? Ook dan is er voor jou een geschikte online fotografie cursus. Met een online cursus kun je leren hoe je mooiere foto’s maakt, ook als hobbyfotograaf. En of je dat met een camera of met je smartphone doet, dat is helemaal aan jou.

Na het volgen van een online cursus weet jij precies hoe je op vakantie de mooiste foto’s maakt. Landschappen, bezienswaardigheden, zonsondergangen, jij draait je hand er niet meer voor om.

En wat is er mooier dan een prachtig boek vol zelfgemaakte foto’s van die fantastische verre reis of droombestemming? Goede foto’s zorgen ervoor dat de herinnering levendig blijft, zelfs jaren later nog. 

Online cursus straatfotografie

Straatfotografie is een kunstvorm op zich. Beroemd straatfotograaf Jeroen Swolfs leert je alles over deze bijzondere wereld. De cursus is te volgen voor zowel fotografen die hun camera willen gebruiken als fotografen die liever met hun smartphone aan de slag gaan.

Straatfotografie legt een enkel moment vast op beeld. Mensen, landschappen en gebeurtenissen worden vastgelegd in een enkele foto of in een uitgebreide reportage.

Bij straatfotografie komen alle vormen van fotografie samen. Je maakt portretten, maar legt ook bewegingen, voorwerpen en gebouwen vast. Het is dus een zeer diverse vorm van fotograferen, waar veel over te leren valt. De juiste kennis is essentieel om goede foto’s te kunnen maken, omdat er vaak maar een kort moment is om het beeld vast te leggen.

De ultieme vorm van straatfotografie is toch wel het vastleggen van hét perfecte moment. Aan de hand van de online cursus straat fotografie, opdrachten en veel oefenen leer jij hoe je zo’n perfect moment vastlegt op de gevoelige plaat.

Wat straatfotografie extra uitdagend maakt, is dat je het moet doen met het licht en de omgeving waar je mee te maken krijgt. Als het dan lukt om het ultieme plaatje te schieten, zal dit een ware kick geven. 

Cursus productfotografie

Cursus digitale beeldbewerking

Naast de diverse vormen van fotograferen, valt er online ook van alles te leren over het bewerken van foto’s. Met een cursus digitale beeldbewerking leer je onder leiding van professionals hoe je je eigen digitale foto’s mooi kunt bewerken. Want een goede foto maken is één ding, maar een mooie bewerking maakt de foto echt helemaal af.

Je leert namelijk hoe je je foto’s kunt bewerken door kleuren, contrasten en de helderheid aan te passen. Ook gaat de cursus in op het manipuleren van foto’s. Op deze manier kun je zelf je eigen interpretatie aan het beeld geven.

Tijdens de cursus ga je al direct zelf aan de slag met het oefenen van het bewerken van foto’s. Ten slotte leer je ook meer over hoe je zelf een prachtig digitaal fotoalbum samen kunt stellen. 

De cursus digitale beeldbewerking sluit dus perfect aan op één van de andere online cursussen over digitale fotografie. Nadat je in één van de andere cursussen hebt geleerd hoe je de meest prachtige foto’s maakt, leer je in deze cursus de foto’s te bewerken voor een fantastische finishing touch. 

Beste online fotografie cursus

Er is dus ontzettend veel aanbod als het gaat om online fotografie cursussen. Maar wat is nu de beste online fotografie cursus? Dat bepaal jij in feite helemaal zelf. Wat voor jou de beste online fotografie cursus is, is erg persoonlijk.

Het aanbod is erg divers en iedereen heeft andere interesses en specialiteiten. Daarnaast hangt het er ook vanaf hoeveel basiskennis je al bezit en wat het doel is van het volgen van een online cursus. Jij bepaalt dus echt zelf welke online fotografie cursus het best bij jou past.

Wat kost een fotografie cursus?

Als je een online fotografie cursus wil gaan volgen, ben je uiteraard benieuwd wat een dergelijke cursus gaat kosten. Er zijn veel verschillende aanbieders van online cursussen te vinden.

Wat kost een cursus? Het antwoord hierop is niet eenduidig. Er zijn al online fotografie cursussen vanaf enkele tientjes. Maar er worden ook meer uitgebreide cursussen gegeven, die je enkele honderden euro’s zullen kosten.

Deze investering kun je uiteraard binnen no time terug verdienen als je als zelfstandig fotograaf aan de slag gaat. Je leert mooiere en betere foto’s maken, waardoor jij als fotograaf je prijzen kunt verhogen en meer opdrachten zult binnenhalen. Een online cursus fotografie is dus altijd een goede investering voor iedereen die als zelfstandig fotograaf aan de slag wil.

Vind de beste online cursus fotografie