Energieke vrouwen academie


Meer info of bestellen

Hier vind je alle online cursussen en programma's van de Energieke Vrouwen Academie.

100 gevonden resultaten

Wat is de Energieke Vrouwen Academie?

De Energieke Vrouwen Academie (EVA) is een website met blog die voornamelijk 40+ vrouwen wil inspireren om gezonder en vitaler door het leven te gaan. Marjolein Dubbers richtte deze meer dan 10 jaar geleden (in 2012) op.

Marjolein dubbers van de Energieke Vrouwen Academie

Marjolein Dubbers is zowel de oprichtster als het gezicht van de Energieke vrouwen academie. De twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Na een burn-out op haar 52e zat Marjolein laag in energie en voelde zich slecht. Ze ging op zoek hoe ze zich beter kon voelen en terug energieker en vitaler kon worden. Ze ontdekte dat een disbalans in hormonen voor dit probleem zorgde, maar nog beter hoe je met je voeding je hormonen terug in balans kan brengen.

Na het aanpassen van haar eet- en levensstijl voelde ze zich niet alleen beter, ze had zelfs meer energie dan toen ze jong was. Marjolein begreep niet dat bijna niemand iets wist van welk effect hormonen op je lichaam kunnen hebben en ze besloot dat ze dit met andere vrouwen wilde delen. Zo startte ze met de Energieke Vrouwen Academie.

EVA voor 40+ vrouwen

De Energieke Vrouwen Academie richt zich voornamelijk op 40+ vrouwen. Voor die tijd kan je lichaam nog wel wat herstellen van “verkeerd” voedsel. Daarna begint het steeds moeilijker te worden en beginnen vrouwen vaker milde tot felle klachten te krijgen. Het kan zelfs zijn dat je je wat te zwaar voelt en dat je toch ondervoed bent.

Dit hoeft gelukkig zo niet te zijn en met de blogs, boeken en cursussen helpt de Energieke vrouwen academie je om de omslag te maken.

Gezonde levensstijl

De Energieke Vrouwen Academie heeft het vaak over hoe voeding je leven kan veranderen, maar bekijkt ook een gezonde levensstijl. Want naast voeding, is stress reduceren, je mindset en voldoende bewegen natuurlijk ook belangrijk.

Hormonen bepalen alles

Je hormonen bepalen zowat alles in je lichaam. Niet alleen hoeveel energie je hebt, maar ook je humeur (vrolijk of bitsig), of jij altijd de strijd moet aangaan met de taart en ander lekkers of dat het je helemaal niks zegt. Val je makkelijk in slaap of lig je hele nachten wakker? Je hormonen!

Daarom is het zo belangrijk om je hormonen onder controle te krijgen. Alle hormonen zijn belangrijk, en een goede de balans hierin zorgt dat alles makkelijker gaat en je je beter zal voelen.

Aanbod Energieke Vrouwen Academie

Wil je meer en gerichter je hormoonbalans, levensstijl en voeding aanpakken dan kan je terecht bij het aanbod waarmee de Energieke Vrouwen Academie je kan helpen. Zo hebben ze een community, een heel uitgebreid programma en enkele kortere masterclasses die je kan volgen. Of je kan heel toegankelijk starten met het lezen van de boeken.

Meer dan 19.000 deelnemers volgden al één of meerder van de programma’s van de Energieke Vrouwen Academie.

Community

Fit for the future

Werken aan je gezondheid is een ongoing proces. Het is niet zo dat je één keer iets doet dat je gezondheid gefixt is. Om deze reden kan je bij De Energieke Vrouwen Academie terecht in de community Fit for the Future. Hier krijg je wekelijkst nieuwe tips en adviezen en je vindt er ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten.

Je kan aan de slag met nieuwe thema’s om zo stap-voor-stap aan je gezondheid te werken. Je kan starten of stoppen wanneer je wilt met Fit for the Future. In de community kan je ook persoonlijke vragen stellen en ervaringen en tips delen met de andere leden die op dit moment ook aan hun gezondheid aan het werken zijn.

Bovendien krijg je toegang tot de reeds opgenomen masterclasses (+ nieuwe):

  • Veilig detoxen
  • Stress en burn-out
  • Intermitterend vasten
  • Geef griep weinig kans
  • Ons zelfhelend vermogen

Meer info over Fit for the Future

Online masterclasses

Wil je niet meteen een lidmaatschap afsluiten dan kan je sommige van de masterclasses ook los aanschaffen.

Intermitterend vasten

Door middel van intermitterend vasten (of intermitting fasting in het Engels) kan je ervoor zorgen dat je geen last meer hebt van energiedips en kan je je weerstand en gezondheid verbeteren. Intermitterend vasten kost weinig moeite en geeft je heel veel resultaat. Een echte 80-20 actie.

Deze masterclass is online en kan je d.m.v. video’s bekijken. Je zal leren welke vormen er van intermitterend vasten er zijn en welke het best bij jou past. Na het volgen van deze lessen ga je beter begrijpen hoe deze methode ervoor kan zorgen dat je je beter gaat voelen, hoe het je makkelijker maakt om af te vallen en hoe het de kans op allerlei ziektes kan verkleinen.

Meer info over de masterclass

Stress en burn-out

Het leven is vaak jachtig en steeds meer mensen ervaren een burn-out of op zijn minst stressklachten. In de masterclass vrouwen, stress en burn-out deelt Marjolein haar 10 tips om stress te verminderen. Je zal ontdekken wat je kan doen om snel terug meer energie te krijgen, zelfs na een burn-out. Door je hormonen in balans te brengen kan je ook een burn-out voorkomen.

Marjolein spreekt in deze masterclass uit eigen ervaring nadat ze rond haar 50e een burn-out had. Je zal leren wat stress met je kan doen en waarom vrouwen tussen de 35 en 55 er het meest last van kunnen hebben. Door stress kan je ook in gewicht aankomen en hier kan het verminderen van calorieën niks aan doen. Daarom kan je met deze eenvoudige tips aan de slag om je stressniveau te verlagen en je mentaal en fysiek beter te voelen.

Meer info over de masterclass

Vrouwen en eetbuien

Heb jij vaak last van eetbuien? Dat is te verklaren want er zijn enkele oorzaken die hiervoor zorgen. Een eetbui kan er komen door dat je hormonen uit balans zijn. Door anders te gaan eten en je hormonen onder controle te krijgen, zal je opnieuw een normaal hongergevoel krijgen. Dus alleen wanneer het echt nodig is.  Het wordt je misschien vaak gezegd en geeft je weinig zelfvertrouwen, maar eetbuien hebben dus niks met wilskracht te maken.

Meer info over de masterclass

Veilig detoxen

Je hebt waarschijnlijk al van detoxen gehoord, maar wist je ook dat dit er mede voor kan zorgen dat je chronische klachten kunnen verminderen. Deze klachten komen er vaak door een opstapeling van toxische stoffen in ons lichaam. Vrouwen hebben hier meer last van door het hormoon oestrogeen.

Als je gaat detoxen ga je deze toxische stoffen afvoeren. Ook als je (nog) geen klachten ervaart, zal je lichaam hier wel bij varen want voorkomen is altijd beter dan genezen. Hoe minder toxische stoffen in je lichaam, hoe makkelijker het zelfhelend vermogen kan werken.

In deze online masterclass leer je hoe je op een veilige manier kan detoxen zodat je ook de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is een goed idee om minstens één keer per jaar te doen, je behoudt toegang tot deze masterclass, dus je kan het elk jaar opnieuw even doornemen.

Meer info over de masterclass

Online programma’s

Vitaliseer je vochtbalans

De eerste stap om je hormonen onder controle te krijgen en een goede balans hierin te creëren is via je vochtbalans. Het is zelfs nog makkelijker dan je eten aan te passen, je stress te controleren of steeds genoeg te bewegen.

Je kan denken ‘ik ga meer water drinken’, maar hierdoor zal je vochthuishouding nog niet automatisch in balans geraken. Ook de kwaliteit van het water is bijvoorbeeld een belangrijk punt.

Dit programma kan wat voor je betekenen als je meer dan normaal vermoeid bent, last hebt van pijnlijke of stijve gewrichten, last hebt van overgangsklachten, PMS klachten, spijsverteringsproblemen, vocht vast houdt, een droge huid hebt, moeilijk kan afvallen, watten in je hoofd hebt, je regelmatig depressieve gevoelens hebt of slecht slaapt.

Meer info over dit programma

Energieboost

Kan jij wel wat meer energie gebruiken? Je bent niet de enige want als je je energiek voelt, ben je vrolijker en krijg je meer dingen gedaan die je graag wilt doen. In het programma energieboost kom je er achter welke voedingsstoffen je veel energie kunnen geven. Je leert ook je eigen vetcellen te gebruiken als brandstof. Met de recepten kan je meteen aan de slag en je zal merken dat het makkelijk is.

Meer info over dit programma

Vrouwen voedingskompas

Het voedingskompas is het complete programma als je je voeding wilt aanpassen. Het is iets wat je in je leven kan toepassen waardoor je je blijvend beter zal voelen.

In 8 weken ga je in 16 stappen je voedingspatroon aanpassen waardoor je gezonder zal worden en je hormonen in balans kan brengen. Dit programma is maar een paar keer per jaar geopend.

Meer info over het voedingskompas

Boeken van de Energieke vrouwenacademie

De boeken van de Energieke Vrouwen Academie zijn een echte bestseller. Ze zijn al meer dan 125.000 keer verkocht en zijn in 5 talen verschenen.

E-books

Gratis

Om te beginnen heb je vast al veel aan de informatie en recepten die de Energieke Vrouwen Academie je gratis aanbied.