Pilates voor beginners

Een sterker, flexibeler en gezonder lichaam door pilates

Na het volgen van de cursus, die je overigens op jouw eigen tempo kunt doorlopen, zal je merken dat je lichaam langzaam maar zeker gaat veranderen.

Je (rug) klachten zijn verminderd of zelfs helemaal weg

Door de oefeningen wordt de wervelkolom soepeler. Dit is over het algemeen goed voor mensen met nek en/of rugklachten. Een soepele wervelkolom is immers nodig voor het krijgen of behouden van een gezonde rug.

Je lichaamsbeheersing is verbeterd

Met Pilates traint u alle spieren. Bij Pilates maak je gebruik van het hele lichaam. De oefeningen zetten elke spiervezel in uw lijf aan het werk.

Al na 1 sessie merkt u dat u sterker wordt. Uw spieren ontwikkelen zich snel en, naarmate u vaker traint, gaan ze steeds sneller verzuren. U ontdekt zelfs spieren die u nooit eerder heeft gevoeld!

Je lichaam voelt sterk en stabiel aan

De stabiliteit moet op een veilige manier uitgedaagd worden om de spieren sterk te maken. Dit zorgt ervoor dat we onder alle omstandigheden “overeind” blijven. Als we niet stabiel en in balans zijn, dan vallen we makkelijk om; met alle gevolgen van dien.

Door Pilates worden de stabiliteit spieren, zoals de arm-, bil-,buik,- been,- en rugspieren een stuk sterker. Pilates zorgt er dus voor dat u stabieler wordt.

Je stress levels zijn gedaald

Tijdens een Pilates les focus je volledig op je eigen lichaam en een correcte uitvoering van de oefeningen. Dit zorgt ervoor dat je minder met je zorgen of eventuele problemen bezig bent. Daarnaast zorgt lichamelijke activiteit voor ontspanning in je hoofd en vermindert zo stress.

Na een Pilates les voel je je als herboren sterk en vol energie!

Je lichaam is meer flexibel als voorheen

Soms zitten we meer dan 12 uur per dag. Op het werk, thuis en in de auto. Zo lang zitten is slecht voor je lichaam.

Door veel te zitten worden we stijf, dit resulteert in een slechte houding. We kunnen zelfs vergroeien. Zitten is ronduit slecht voor de gezondheid.  Wellicht bent u juist heel sportief, maar zorgt de sport die u beoefent voor stijfheid. Hardlopers, bodybuilders en fietsers kunnen bijvoorbeeld korte, stugge spieren ontwikkelen; dit kan de kans op blessures vergroten.

Pilates is controle, kracht en stretch! Door de originele Pilates methode wordt u met elke oefening soepeler. Pilates is een methode die bijdraagt aan lange en flexibele spieren. Ook het bindweefsel (fascia)  wordt soepeler en weer gehydrateerd door de training.

Meer info over deze cursus >>

Deze cursus bestellen >>

Functies en meer

Beoordelingen

Wees de eerste die Schrijf een recensie
Favorieten toevoegen Deel