Ben je op zoek naar een software om je e-learning op te zetten, dan kan je eens een kijkje nemen bij Huddle. Wij hebben Huddle zelf in gebruik en vertellen je meer over de functies, voor- en nadelen zodat je kan zien of deze software voor jou geschikt is om je online cursus mee op te zetten.
Wat is de Huddle software?
Huddle of The Huddle is software om je eigen e-learning op te zetten. Daarbij kan je niet enkel je cursus online zetten maar ook gebruik maken van de community mogelijkheid. Hierdoor kunnen deelnemers van je cursus contact hebben met elkaar en met jou. Zometeen gaan we dieper in op de verschillende functies.
Deze software is van Nederlandse bodem waardoor alles ook in het Nederlands staat en je de klantenservice ook in het Nederlands kan benaderen. Dat is wel zo handig.
Team IMU
Het team dat de Huddle software ontwikkeld heeft is IMU (Internet Marketing Unie) onder leiding van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren. De software is ontstaan uit hun eigen behoeftes.
Om hun klantenservice te verlichten maakten ze een community (forum), waar hun klanten vragen konden stellen. Dat groeide al snel uit tot een hechte groep klanten die niet enkel vragen stelden over hun website, maar die ook met elkaar gingen meedenken en elkaar verder gingen helpen.
Ook de online trainingen van IMU kregen een eigen plekje in deze omgeving. Het systeem verbeterde steeds en er kwam vraag van klanten om zelf ook zo’n systeem te kunnen gebruiken.
IMU ontwikkelde in 2015 de software vervolgens als SaaS-oplossing zodat anderen hier ook gebruik van kunnen maken.
Wij volgen IMU en the Huddle al vanaf het begin, en merken dat de software steeds verbeterd is. Het blijft in ontwikkeling waardoor het een stabiel systeem geworden is. Ook het team groeit enorm zodat ze volop op de klantenservice kunnen inzitten of zoals zij het noemen klanttevredenheid.
Huddle is niet de enige software die IMU ontwikkeld heeft. Het websitesysteem Phoenix waarmee je ook makkelijk salespagina’s en optin pagina’s kan aanmaken én Plug&Pay, waarmee je betaalpagina’s kan maken en eenmalige en wederkerende betalingen kan ontvangen, is ook van hen.
Communtiy mogelijkheid met Huddle
Huddle heeft een mogelijkheid voor het opzetten van je eigen community, forum of social media.
Huddle stimuleert engagement door het tonen van een leaderboard met daarin de top gebruikers die het meeste reageren. Telkens als iemand een bericht plaatst, reageert op iemand anders of een like van iemand krijgt, zal deze persoon karmapunten krijgen. Door steeds de melding te krijgen dat ze punten ontvangen hebben, zal hen dat motiveren om vaker te reageren.
Het is wel zo dat je, zeker in het begin, zelf de deelnemers actief moet krijgen in je community. In het begin kost dat wel wat moeite, maar door karmapunten maakt Huddle het wel eenvoudiger voor je.
Door met Huddle te werken kan je grotendeels één-op-één klantcontact via de mail verschuiven naar contact via de community. Op deze manier kan niet alleen jij of je team maar ook andere leden reageren op deze vraag. Of als jij wel reageert kunnen ook anderen wat aan dit antwoord hebben. Dit kan een grote timesaver zijn.
Bij de beheerinstellingen gaan we dieper in op alle mogelijkheden en instellingen van de community.
E-learning met Huddle
Met Huddle heb je ook de mogelijkheid om e-learning aan te bieden. Je kan je cursussen of eventueel ebooks online zetten.
Zodra een gebruiker toegang krijgt tot een cursus kan deze de verschillende modules en lessen doorlopen en zijn of haar voortgang zien. Bij een afgeronde les komt een vinkje te staan zodat men perfect weet wat men al geleerd heeft en wat nog niet.
Ook alle andere cursussen waar men nog geen toegang toe heeft kunnen ze in het overzicht zien staan waardoor men interesse kan krijgen om ook deze aan te schaffen.
Bij de beheerinstellingen gaan we dieper in op alle mogelijkheden en instellingen van het e-learning gedeelte.
Huddle app
Huddle heeft ook een app die te downloaden is in de App Store of via Google Play. Hiermee kunnen gebruikers die liever de community of e-learning omgeving bezoeken via hun mobiel dat makkelijk doen. De app heeft recent een grote update gehad waardoor deze nog gebruiksvriendelijker en overzichtelijker geworden is.
Heeft een gebruiker toegang tot meerder Huddles dan kunnen zij makkelijk tussen deze verschillende leerplatformen wisselen via de app.
Beheeromgeving Huddle
De beheeromgeving of backend van Huddle is de pek waar jij als cursusmaker op inlogt om alle instellingen goed te zetten.
In het menu heb je toegang tot:
- Dashboard
- Gebruikers
- E-learning
- Community
- Design
- Gamification
- Support
- Instellingen
Je kan zelf activeren welke onderdelen jij wilt gebruiken. Zo kan je de functies membership, community, gamification, groepen, evenementen, support in- of uitschakelen.
Dashboard
Op het dashboard krijg je meteen belangrijke gegevens te zien met daarbij hoeveel procent het gestegen of gedaald is.
- Aantal nieuwe gebruikers
- Actieve gebruikers
- Totale sessies
- Pagina’s bekeken
Daaronder zie je het Huddle nieuws. Bijvoorbeeld een melding dat de nieuw app beschikbaar is, als er een bepaalde storing is waaraan gewerkt wordt, nieuwe functionaliteiten, instellingen die je nog in orde moet brengen en tips om meer uit je Huddle te halen.
Gebruikers
Gebruikers is opgesplitst in beheer en levels.
Beheer
Bij beheer krijg je een overzicht van alle personen die een account hebben binnen je Huddle. Je kan hier gebruikers verwijderen of hun instellingen aanpassen. Dat kan handig zijn als iemand bijvoorbeeld laat weten een nieuw e-mailadres of adres te hebben. Je kan ook de levels voor deze persoon aanpassen. Geef je een bepaalde klant bijvoorbeeld als cadeautje toegang tot een extra product dan kan je het juiste level hier aanvinken.
Ook de rol van een persoon kan je wijzigen. Zelf ben je administrator en je kan ook extra mensen uit je team “Administrator” maken. Standaard krijgt iemand de rol van “Gebruiker”, maar je kan iemand ook tot “Moderator” benoemen. Een heel actief lid geef je zo extra rechten om de community te beheren.
Levels
Ook kan je meerdere levels aanmaken. Zo kan je bepalen wie tot welke onderdelen toegang krijgt. Zo kan een bepaalde gebruiker die gratis in je Huddle komt enkel tot een minicursus toegang krijgen en 1 board van het forum.
Een klant die een bepaalde cursus heeft gekocht kan zo toegang tot die cursus krijgen. Koopt deze klant vervolgens een 2de cursus dan krijgt deze klant een extra level bij zijn naam waardoor deze ook toegang krijgt tot die andere cursus.
Iemand die een maandelijks lidmaatschap afneemt kan je toegang geven tot alle cursussen en alle onderwerpen in de community zolang deze persoon lid blijft.
Elearning
Bij het onderdeel E-learning kan je cursussen aanmaken en auteurs en quizes gaan toevoegen.
Cursussen
Bij cursussen kan je een nieuwe cursus aanmaken, een bestaande gaan wijzigen, verwijderen of dupliceren. Je kan ze via drag-and-drop ook van plaats wijzigen.
Je maakt een cursus in verschillende stappen aan. Zo kan je eerst een module aanmaken waaronder verschillende lessen komen. Je kan voor deze les kiezen uit vier types: tekst, video, audio of quiz.
Bij een cursus kan je meerdere instellingen aanpassen. Zo kan je als je met meerdere auteurs van cursussen werkt, aangeven wie deze cursus geeft. Je kan een url invullen naar de salespagina waarop die cursus verkocht wordt. Zit er een gebruiker in je community en klikt deze persoon op een cursus waartoe deze nog geen toegang heeft, dan kan deze persoon onmiddellijk naar de salespage gaan om de cursus aan te schaffen.
Je kan een trofee geven als iemand de cursus heeft afgerond, je kan ook de voortgang tonen zodat een deelnemer weet hoe ver die is in het verloop van de cursus.
Qua design kan je een paar instellingen wijzigen, bijvoorbeeld of je de verschillende modules in een lijst of met blokjes wilt tonen, welke kleur er getoond moet worden en een plaatje dat als hoofdbeeld van de cursus dient.
Wil je dat een deelnemer niet onmiddellijk toegang tot de volledig cursus krijgt maar dat de lesstof in stukjes wordt aangeboden dan kan je dripping instellen. Zo kan je dagelijks, wekelijks of per 4 weken een nieuw onderdeel tonen. Je kan dan ook aangeven hoeveel modules wel al onmiddellijk getoond moeten worden. Bijvoorbeeld de eerste 2 modules maak je beschikbaar (welkomsmodule en module 1), daarna komt er elke week een nieuwe module beschikbaar.
Ten slotte geef je bij een cursus ook nog mee welke levels toegang tot de cursus hebben.
Quizzes
Wil je een stukje les afsluiten met een quiz zodat een deelnemer kan zien hoeveel hij begrepen heeft van de lesstof dan is dat mogelijk. Als je een quiz aanmaakt kan je meerdere vragen toevoegen. Dat kan een multiple choice zijn waarbij je één correct antwoord aanduid. Het kan een open vraag zijn of een goed/fout-vraag. Bij elke vraag geef je mee wat de score is. Op deze manier kan je bepaalde vragen harder laten doorwegen dan andere vragen.
Behalve de vragen kan je nog allerlei instellingen aanpassen zoals hoeveel men minimaal moet halen om geslaagd te zijn, of de quiz binnen een bepaalde tijd afgerond moet worden, of de quiz meermaals afgelegd kan worden, of het juiste antwoord meteen getoond moet worden.
Je kan de inzendingen van elke gebruiker afzonderlijk bekijken om de score te zien en welke vragen deze persoon goed of fout had.
Auteurs
Je kan meerdere auteurs aanmaken en deze aan een bepaalde cursus koppelen. Worden de cursussen binnen je bedrijf door meerdere personen gegeven, dan kan je dit toevoegen zodat een deelnemer kan zien wie de cursus geeft. Behalve de naam kan je ook een beschrijving en een foto toevoegen.
Community
In de community kunnen je leden of deelnemers contact met elkaar hebben. Jij kan er zelf ook aanwezig zijn om zo persoonlijke begeleiding te geven. Je kan de community als aanvulling zien op je cursussen. Omgekeerd is ook mogelijk dat de community het hoofdgebeuren is, en dat de vervolgstap de cursus is.
Boards
De boards die je aanmaakt zijn onderwerpen binnen je community. Op deze manier kan je een duidelijke structuur creëren in alle berichten die gepost worden. Zo kan een gebruiker ook makkelijk iets terug gaan vinden.
Aan een board kan je ook een level hangen. Op deze manier krijgen enkel de personen met dat level toegang. Zo kan je bepaalde boards afschermen die enkel toegankelijk zijn voor betaalde leden.
Moodboards
Moodboards zijn net als de andere boards een onderverdeling in de onderwerpen van je berichten. De berichten die onder de moodboards komen te staan krijgen echter een andere layout. Deze zijn voorzien van een plaatje en worden op een Pinterest-achtige manier weergegeven.
Topics
Hier vind je alle berichten terug die zowel door jou als de andere leden geplaatst zijn. Je kan zien hoe vaak ze bekeken zijn, hoeveel reacties er bij dat bericht gekomen zijn en hoeveel likes het gehad heeft. Zo vind je makkelijk wat de populairste berichten geweest zijn. Je kan deze berichten hier gaan aanpassen, de metagegevens veranderen, een bericht sticky maken of het topic sluiten.
Groepen
Als je de functie groepen activeert dan kunnen leden uit jouw community zelf groepen aanmaken. Binnen deze groepen kunnen ze berichten plaatsen, zodat enkel de leden die ook tot die groep horen kunnen deze berichten zien. Net zoals bij Facebook kan je ervoor kiezen om een openbare of privé-groep aan te maken.
Dit kan handig zijn als de leden binnen jouw community een afgeschermde mastermind groep willen oprichten, of als je groepen per streek wilt maken zodat mensen uit een bepaalde provincie met elkaar kunnen afspreken.
Evenementen
Evenementen is een functie die je apart kan activeren. De evenementen in publieke groepen zullen voor iedereen zichtbaar zijn, maar het is ook mogelijk om evenementen aan te maken die alleen zichtbaar zijn voor diegene die in een bepaalde groep zitten.
Standaard kunnen enkel de beheerders evenementen aanmaken, maar je hebt ook de mogelijkheid om dit voor gebruikers te activeren. Als je een grote en actieve community hebt waar leden onderling met elkaar willen afspreken kan dat handig zijn. Wil je liever alles in eigen beheer hebben, dan kan je ervoor kiezen om deze functie niet te activeren.
Een evenement voorzie je van een naam, datum, begin- en einduur, categorie (webinar, seminar, meeting, show, party, conference, networking, workshop, personal training, coaching, livestream) en of het een openbaar of privé event is.
Zodra je het event hebt aangemaakt, kan je een beschrijving toevoegen, aanduiden of het een offline of online event is, wat de prijs is, een link toevoegen en mensen uitnodigen.
De aankomende events zullen ook uitgelicht op de homepage van je community verschijnen. Ook zal er een extra menu-item verschijnen waar in een kalender alle evenementen komen te staan.
Advertenties
Een advertentie bij Huddle is een plaatje met daarop een link. Je kan er zo meerdere aanmaken, maar slechts eentje activeren. Hierbij is het een beetje jammer dat je er geen meerdere tegelijk kan plaatsen, of een stuk code kan plaatsen om Google adsense te gebruiken. Voor de meeste communities zou dat niet relevant zijn, maar bij een hele actieve gratis community zou dat een verdienmodel kunnen zijn.
Digest
Met digest kan je automatisch een e-mail laten versturen naar gebruikers van je platform. In deze mail staan de laatste berichten die in je community verschenen zijn. Op deze manier zien gebruikers onderwerpen die ze interessant kunnen vinden en zullen vervolgens naar de community gaan. Je kan kiezen of je deze mails wekelijks of maandelijks wilt laten sturen.
Design
Er zijn enkele zaken die je qua layout kan aanpassen zodat het duidelijk wordt dat het jouw e-learning platform of community is.
Site
Zo kan je je logo en favicon opladen en een kleur kiezen voor de menubalk en een accentkleur.
Login
Voor de loginpagina heb je de keuze uit drie layouts: raouls choice, volledige breedte afbeelding en zijbalk & achtergrond. Je kan er voor kiezen dat gebruikers ook via hun Facebook-account kunnen inloggen. Dat is vooral handig bij een gratis community en minder als je betaalde cursussen verkoopt. In dat laatste geval kan er dan verwarring ontstaan als ze een cursus met een bepaald e-mailadres hebben aangekocht en nadien met hun facebook-account gaan inloggen. Je kan er dan voor kiezen om inloggen via Facebook uit te zetten.
Header
Op de homepage kan een header verschijnen boven de berichten of je kan dit uitzetten. Kies je voor de header dan kan je er eentje maken met enkel tekst of met een cal-to-action. Deze call-to-action kan verschillend zijn voor een ingelogde gebruiker of een bezoeker. Zo kan je een bezoeker aansporen lid te worden en een bestaand lid naar het forum sturen.
Gamification
Door de gamification (spelelementen) zullen gebruikers actiever worden. Het stimuleert hun innerlijke drang om te winnen.
Score
Gebruikers kunnen karmapunten ontvangen. Standaard staat dit allemaal ingesteld, maar mocht je willen dan kan je de puntentelling anders maken.
Door topics aan te maken, te reageren op anderen of een like van iemand te krijgen verzamelen je leden punten. De top gebruikers met de meeste punten zie je op de homepagina van je community verschijnen. Het stimuleert gebruikers die hier in staan, om hier in te blijven. Het geeft namelijk een gevoel van status waardoor ze actief zullen blijven in de community.
Challenges
Een andere manier om gebruikers te betrekken is door het organiseren van challenges. Bij het aanmaken van een challenge kan je een start- en einddatum meegeven, je geeft mee wat de doelen zijn voor die periode en wat de winnaar krijgt. Wie met de challenge mee wil doen kan dat aangeven en zal bij de deelnemerslijst verschijnen. Je kan de winnaars ook een virtuele trofee geven.
Dit is een leuke manier voor je deelnemers om actief met een bepaald onderwerp aan de slag te gaan. Doordat iedereen dat in dezelfde periode doet is dat erg stimulerend en kunnen deelnemers ervaringen met elkaar uitwisselen.
Trofeeën
Een trofee stimuleert gebruikers ook om actief te zijn. Het is namelijk leuk als je een trofee achter je naam hebt staan. Als je toevallig geocache speelt dan weet je dat het krijgen van souvenirs je uitdaagt je ertoe zal neigen om er meerdere te verzamelen. Zo is dat hier binnen Huddle ook het geval.
Er zitten standaard systeemtrofeeën in die automatisch toegekend worden aan een gebruiker zodra die bepaalde acties gerealiseerdheeft. Bijvoorbeeld als ze in de top 3 van het leaderboard staan, deelgenomen hebben aan een challenge, een bepaald aantal reacties of topics geplaatst hebben.
Daarnaast kan je zelf ook trofeeën aanmaken. Je kan hiervoor een naam en een beschrijving meegeven en het plaatje en kleur aanpassen. Deze trofeeën kan je zelf toekennen aan gebruikers.
Support voor je gebruikers
Welke support wil jij bieden aan je gebruikers. Je kan meerdere vormen activeren: helpdesk, contactformulier, FAQ, live chat. Bij deze laatste kan je dan een stukje code toevoegen van een chatprogramma dat jij gebruikt. De andere opties zitten standaard in Huddle.
De functies die je hier aanvinkt zullen op je support-pagina verschijnen.
Instellingen
Hier vind je alle instellingen om je Huddle in te richten zoals jij het nodig hebt. Het lijkt veel omdat er meteen veel blokjes verschijnen waarvoor je instellingen kan wijzigen, maar als je ze één voor één aanklikt zal je merken dat het eenvoudig en duidelijk is.
Je kan hier bijvoorbeeld de naam van je community meegeven, je bedrijfsgegevens invullen en al je social media urls toevoegen. Ook geef je hier aan of je je Huddle openbaar wilt maken of enkel voor gebruikers met een account.
Gebruik je Enormail als e-mail marketing software dan kan je binnen Huddle een integratie leggen. Zo kan een nieuwe gebruiker automatisch in Enormail terecht komen.
Je kan ook webhooks aanmaken om bijvoorbeeld te koppelen met het betaalsysteem van Plug&Pay. Zodra iemand een betaling heeft afgerond wordt de webhook aangeroepen en door een unieke code weet het systeem tot welk product deze klant toegang moet krijgen.
Nog meer instellingen die je kan aanpassen:
- Gebruikers wel/niet zelf kunnen registreren
- Inbox voor elke gebruiker of niet
- Popup om app te downloaden of niet
- Badge voor admins en moderators
- Google analytics code
- Benamingen van je menu-items
- Moet de homepage de community of de leeromgeving tonen
- Verjaardagen tonen of niet
- Cookiemelding
- Laten indexeren door Google of niet
- Privacystatement
- Javascript toevoegen
- Eigen domeinnaam
- Welkomsmail instellen
- Je laatste nieuwe blogs tonen
Support bij Huddle
Wij gebruiken Huddle al sinds de oprichting en zijn heel tevreden over de klantensupport. Via de FAQ kan je een antwoord op je vraag zoeken en als je dat niet vindt dan kan je een rechtstreeks bericht sturen via de chat. Zelf hebben wij altijd vrij snel antwoord gehad en worden de mails verder goed opgevolgd.
Ben je op zoek naar telefonisch contact, dan is Huddle niet het systeem voor jou. Alle contact gebeurt namelijk via de chat en mail.
Wat kost Huddle?
Je hebt de keuze om Huddle per maand of per jaar te betalen. Kies je om per maand te betalen dan kost het je €70, excl. btw. Kies je ervoor om per jaar te betalen, dan krijg je 2 maanden gratis. Je betaald dan niet €840, maar slechts €695.
Wil je eerst Huddle uitproberen dan kan dat. De eerste 14 dagen zijn namelijk gratis. Beslis je om er niet mee verder te gaan, dan kan je het opzeggen. Wil je Huddle wel blijven gebruiken dan wordt het automatisch verlengt en gaat jouw maand- of jaarlidmaatschap in.
Ervaringen met Huddle
Huddle bestaat sinds 2015 en ondertussen zijn er heel wat ondernemers ermee aan de slag gegaan. Hieruit blijkt ook dat verschillende soorten businessen met Huddle geholpen zijn. Zo zijn er heel wat zakelijke bedrijven die cursussen aanbieden, maar ook voedingsprogramma’s, hobbycursussen, bewegingslessen,…
Zelf hebben we ervaring met Huddle vanaf het eerste uur en hebben het platform steeds zien verbeteren met meer mogelijkheden. De toevoeging van de app vinden onze gebruikers heel interessant aangezien ze vaker op mobiel actief zijn. Het is een mooie manier om in verbinding te staan met je volgers en klanten.
Wij gebruiken Plug&Pay waardoor na betaling de klanten automatisch toegang krijgen tot onze Huddle en de aangeschafte producten. Dit werkt heel erg vlot.
Iemand uit onze mastermind gebruikt het e-learning platform en de community om coaching te geven aan de klanten. Op deze manier kan hij dagelijks contact met hen hebben en hun vragen beantwoorden. Wat zijn klanten een grote meerwaarde vinden is dat ze contact kunnen hebben met de andere deelnemers van de coaching waardoor ze elkaar verder kunnen helpen.
Ook enkele van de grote namen uit de e-learning wereld maken gebruik van Huddle. Zo heeft Jacko Meijaard van Internet Succes Gids een heel actief forum met meer dan 12.000 leden en kan je zijn cursussen er ook bekijken. Ook het grootste opleidingscentrum voor hypnose gebruikt Huddle om hun cursussen en mp3’s aan te bieden. Deze community telt ondertussen al 23.000 gebruikers. En Marjolein van de energieke vrouwen academy biedt hier ebooks, masterclasses en programma’s aan in het e-learning gedeelte.
Conclusie review Huddle
Huddle bestaat al een aantal jaren waardoor het steeds beter kunnen worden is op basis van feedback van gebruikers. Als je het nu aanschaft dan krijg je een stabiele software die makkelijk op te zetten is en heel gebruiksvriendelijk voor een deelnemer van je cursus. Bovendien gebruiken ook heel wat grote namen in de cursuswereld Huddle.
Door middel van de gamificaton zorg je ervoor dat de leden nog actiever zullen worden. De cursussen zijn makkelijk op te zetten en eenvoudig te gebruiken voor een deelnemer.
Of je nu losse programma’s verkoopt of een heus lidmaatschap hebt waarbij leden maandelijks waarde krijgen, met Huddle heb je hiervoor een uitermate geschikt systeem.
Heb je nog vragen over Huddle of twijfel je tussen Huddle en een andere software? Neem gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.